2019, tjugo… hundra… nitton. Låter ju alldeles galet! Vart tog tiden vägen? Vart tog förra året vägen? Vad blev det av alla planer för det 2018 som så plötsligt och abrupt var över?
Och hur ser planerna ut för det nya året? Detta nya år som faktiskt är det första och det enda av sitt slag. Det finns ETT enda 2019. Det finns ingen rewind eller pause. Det nya året är igång och det finns ingenting du kan göra för att stoppa det!
Jo, du kan förstås vägra att göra någonting. Vägra falla in i det där ”snacket om utveckling”. Vägra planera något, protestera och ignorera alla de där nyårslöftenena som ”skjuts ut från höften”. Du kan bara sätta dig tillbaka och göra det du har gjort under 2018. Ganska skönt egentligen. För det enda du med säkerhet vet genom att anamma den strategin, är att det nya året i stora drag kommer att sluta på samma sätt som det förra.
Är du nöjd med innehållet och utgången av 2018? Om svaret på frågan är ja: Grattis och ”Keep up the good work”.  Om inte, är det kanske dags att trycka refresh….

Om du vill att 2019 ska innehålla mer, eller annorlunda saker. Om du vill stå inför nya situationer eller träffa andra människor än de du brukar träffa, behöver du stå inför nya situationer och nya människor. Du behöver konfronteras med andra sätt att tänka och resonera om livet. Det är just det vi kallar för att utvecklas.
I våra olikheter är vi ändå alltid lika. Vi är människor som vill bli älskade, som vill tillhöra och som vill bidra till vår omvärld. Vi vill känna att vi betyder något för dem vi älskar och vi vill känna oss stolta för dem vi är, vad vi står för och vilken roll vi spelar i det stora hela.
Precis som en kniv kan vi med tiden bli slöa och behöva en slipning för att återgå till att bli den vassaste kniven i lådan. Inte för att nödvändigtvis utföra stordåd, utan för att vi som människor vill spela en viktig roll och för att vi drivs av utveckling. Kniven är slö därför att den blivit använd alldeles för många gånger utan att slipas. Till slut är den slö och uppgiven, men den är inte slut. Den bara vilar till följd av bristen på ny energi till det en gång så vassa bladet.
Utveckling kan se ut på många olika sätt, men ett är säkert: För att utvecklas behöver vi bli konfronterade, ibland förbannade och ALLTID en smula förvirrade. Vi behöver känna rädsla och obehag. Om vi aldrig känner sådana känslor, utmanar vi oss kanske inte tillräckligt. Vi möter inte de nya situationer eller människor vi behöver möta för att komma vidare.
Men utveckling kan ske i trygga, generösa miljöer. Miljöer där vi konfronteras på ett empatiskt sätt och där våra erfarenheter och kunskaper tas tillvara och betyder något för andra som också vill utvecklas från sitt håll. Där vår kompetens tas tillvara, samtidigt som vi får del av andras historier om framgång och utveckling.
Hera Hub är just en sådan miljö. Är du en av dem som vill göra en ”refresh” på ditt liv? Välkommen till ett år fyllt av nya möjligheter! Vi hjälper dig att utvecklas.
Sophia W Renemar

Välkomna att besöka oss för att ta reda på mer om hur vi stärker och utvecklar kvinnors företagande!
Vi sitter på  på S:t Olofsgatan 9B i Uppsala mellan 09.00 och 17.00 (oftast både tidigare och senare)
Om du är intresserad av vår verksamhet – boka ett fikamöte med Hera Hub Uppsalas grundare Sophia Renemar här: Fikamöte
Hera Hub Uppsala i social media:
FACEBOOK
INSTAGRAM